Trångsvikens krämiga falukorvsgryta

Porsjoner: 4
Tid: 70 minutter

Korvgryta i all ära, men denna krämiga gryta med smak av fänkål har det lilla extra- Glöm inte parmesanen innan servering!

Ingredienser

Falukorvsgryta

  • 800 g Trångsvikens falukorv
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 liten Fänkål
  • 1 st Morot
  • 400 g Krossade tomater
  • 1 dl Vispgrädde
  • 2 dl Grönsaksbuljong (ej koncentrerad)
  • 1 tsk Sambal Oelek

Garnering

  • 1 kruka Basilika eller Persilja
  • Parmesanost

Tillbehör

  • 400 g Pasta (tex Strazzapreti)
  • Eller Ris

Gör så her

  1. Strimla korven och finhacka lök samt vitlök.

  2. Stek löken tills den blir mjuk och tillsätt en skvätt kokat vatten.

  3. Lägg i korven och stek ett par minuter tills korven får färg och tillsätt därefter grönsaksbuljongen och låt det koka in.

  4. Hacka fänkålen och riv moroten, tillsätt dessa i grytan. Lägg på locket och låt puttra ett par minuter.

  5. Tillsätt krossade tomater, sambal oelek och grädde, samt smaka av med salt och peppar. Låt det koka ihop.

Trångsvikens Chark AB
Alsenvägen 14
835 96 Trångsviken

Momsreg nr: SE559049648401
Bankgiro: 5088-0723
Facebook