Om oss

Legotillverkning

Vi åtar oss gärna uppdrag för legotillverkning. För att på bästa sätt kunna planera in legotillverkningen behöver vi förfrågan i god tid, köttet måste även vara veterinärbesiktat.

Välkommen med din förfrågan per mail till info@trangsvikenschark.se så återkopplar vi.

Sponsring

Vid frågor gällande sponsring hänvisar vi till vår VD Karin Åsling, lättast når du henne på mail karin@trangsvikenschark.se.

Historia

Trångsvikens chark startades redan 1932 av familjen Paulsson och drevs som ett familjeföretag fram till 2003. I Trångsviken finns alltså en lång tradition av charkuteriproduktion.

Trångsvikens chark drivs idag av charkuteriveteranerna Marcus Färnström och Lars Persson tillsammans med huvudägare Hans och Pelle Åsling. I september 2022 tillsattes Karin Åsling som VD för bolaget, som har en stark tilltro till att fortsätta driva bolaget i familjen Paulssons anda med traditionella charkuteriprodukter som håller hög kvalité.

Produkter

Våra produkter tillverkas efter originalrecept där de äldsta i år fyller 90 år. Vi använder endast svensk köttråvara och är därför certifierade med märkningen ”Kött från Sverige”.

I vår produktion används inga konstgjorda tillsatser såsom stabiliseringsmedel eller emulsionsmedel (fosfater) av den enkla anledningen att dessa medel inte var uppfunna när recepten skapades.

Våra korvar följer en norrländsk tradition med nötkött som bas. Nötköttet tar stor plats i norrländsk charkuteriproduktion eftersom nötdjur är lättare att föda upp i Norrland än vad grisar är. Vi använder oss enbart av naturtarm till våra småkorvar och kollagen eller cellulosatarm till våra falukorvar.

Våra lokaler är väl anpassade för charktillverkning och följer alla krav som Livsmedelsverket ställer. Vi följer en HACCP plan och bolaget i sig är certifierat efter standarden IP-certifiering.

Trångsvikens Chark AB
Alsenvägen 14
835 96 Trångsviken

Momsreg nr: SE559049648401
Bankgiro: 5088-0723
Facebook