Korvgryta från Åse Gård

Porsjoner: 4
Tid: 75 minutter

Varm och mustig korvgryta från Åse gård. Inslag av sötma gör att korvgrytan piggar upp måltiden en regnig sommardag. Tips! Servera till nyplockad potatis.

Ingredienser

Gryta

  • 800 g Trångsvikens Falukorv
  • 200-300 g Vitkål
  • 3 st Morötter
  • 0,5 st Zucchini
  • 0,5 st Purjolök / eller gul lök
  • 3 msk Ljus sirap
  • Salt och peppar
  • 50 g Smör till stekning
  • 800 g Potatis

Gör så her

  1. Hacka vitkål, morötter, zucchini och purjlök i mindre bitar samt tärna falukorven.

  2. Stek falukorven i stekpanna tills tärningarna får en fin yta.

  3. Smält smöret i en gryta, gärna gjutgärn, tillsätt vitkål, morötter,

  4. zucchini och lök tills det blir mjukt. Rör om emellanåt.

  5. Tillsätt den tärnade falukorven.

  6. Tillsätt salt, peppar och sirapen (ju mer desto godare blir grytan).

  7. Gardera med lite persilja och servera med kokt potatis.

Trångsvikens Chark AB
Alsenvägen 14
835 96 Trångsviken

Momsreg nr: SE559049648401
Bankgiro: 5088-0723
Facebook