Falukorvslåda

Porsjoner: 4
Tid: 70 minutter

Smakrik och mättande korvlåda, fylld med bacon, korv, purjolök och sås med franska örter. Receptet inskickat av Lillian Magnusson.

Ingredienser

Låda

  • 400 g Trångsvikens Falukorv
  • 1 paket Ramselebacon
  • 1 st Gul lök
  • 10 cm Purjolök
  • 8-9 st Potatisar
  • 1 dl Riven ost

Sås

  • 50 gr Smör
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk Ketchup
  • 1 msk Senap
  • 1 tsk Franska örter
  • Salt och peppar

Gör så her

  1. Koka potatisen och gör mos, blanda purjolöken i moset.

  2. Stek upp hackat bacon med hackad gul lök och svartpeppar.

  3. Gör en sås på smält smör, creme fraiche, tomatpuré, ketchup, senap och franska örter.

  4. Lägg moset i en ugnssäker form och bred över bacon och löken.

  5. Lägg på skivad falukorv och ringla över såsen.

  6. Strö på riven ost.

  7. In i ugnen 175 grader i ca 40 min.

Trångsvikens Chark AB
Alsenvägen 14
835 96 Trångsviken

Momsreg nr: SE559049648401
Bankgiro: 5088-0723
Facebook